16 Eylül 2010 Perşembe

Derbiye Doğru


Ligin ilk derbisine günler kala maç heyecanı sarmaya başladı herkesi. Sosyal paylaşım sitelerinde , arkadaş muhabbetlerinde , hatta bindiğim takside bile haftasonu oynanacak maç konuşuluyor. Bizim ülkemizde konu futbol olduğu zaman herkesin söyleyecek birşeyi vardır. Facebook'ta , Twitter'da herkes maçla ilgili videolar paylaşıp , yorumlar yazıyorlar. Derbilerden önce yapılan tatlı laf dalaşları , girilen iddaalar daha da bir zevkli hale getiriyor ortamı.

 Takımlara gelince , iki tarafı da ayrı ayrı ele almak daha faydalı olur ;

Fenerbahçe Cephesi:

Fenerbahçe bu sene yeni bir sistem oturtmaya çalışıyor. Sahaya diziliş şu ana kadar geçen senelere benzese de Aykut Kocaman yavaş yavaş aklındaki sistemi takıma empoze etmeye çalışıyor. Yapılan transferler ve antremanlardaki çalışmalar da bu değişimin en büyük işareti. Fenerbahçe'de Alex gibi bir isim var ki , oynatsan da eleştiriliyorsun , oynatmasan da. İstatistikleri alt üst etmiş ama Aykut hocanın sisteminde ne gibi bir yeri var , orası hala belli değil. Haftasonu ilk onbirde oynayacaktır kesinlikle. Fenerbahçe cephesindeki bir diğer gelişmede Kazım yönünde. Yapılan antremanlarda ilk onbirle beraber forma giymesi ve Aykut Kocaman'ın yaptığı açıklama , onun tekrar kadrodaki yerini ( en azından ilk 18 ) alacağı şeklinde de yorumlanabilir. Kazım'ın bu durumu en iyi şekilde değerlendirip daha disiplinli olacağını düşünüyorum çünkü bu son şansı olacaktır. Avrupa kupalarından elenilmesi ve lige beklenen başlangıcın yapılamaması taraftarı her ne kadar üzse de , stat dolacaktır. Ayrıca taraftar desteğiyle beraber takımın derbilerdeki üstünlüğü de ele alınca rüzgar Fenerbahçe'nin arkasında olacaktır.

Beşiktaş Cephesi:

Camiada bu sene daha önce hiç uygulanmamış bir transfer politikası uygulandı. Taraftarı heyecanlandıracak yıldız isimleri kadroya katılırken , bu isimlerin yanında gerekli bölgelere de takviye yapıldı. Schuster'in teknik patron olmasıysa takım için en büyük şans bana göre. Takımı daha ofansif oynatıp rakipler üstünde baskı kurarak  başarılı bir grafik çizdi . Ancak Beşiktaş şu ana kadar kendi seviyesinde bir takımla karşılaşmadı. Takımın böyle maçların altından kalkıp kalkamadığını derbiden sonra değerlendirmek daha doğru olur. Şu an ki durum itibariyle Beşiktaş daha moralli ve takım olarak daha iyi oynuyorlar. Lige iyi başlamalarının yanı sıra ezeli rakiplerinin boy gösteremediği Avrupa sahnesinde ülkemizi temsil ediyorlar. Takımın genel durumuna gelince ; forvetler son iki haftadır büyük bir çıkış gösterdi , orta sahada mücadeleci ve hızlı oyun da takımın bir diğer artısı. Ancak defans hala tam oturmuş değil.

Maç Yorumu:

Sonuç olarak herkesin de söylediği gibi derbilerin favorisi olmuyor. Beşiktaş lige daha iyi başladı ve birçok kişi tarafında favori olarak görülüyor. Ancak Fenerbahçe'de en kötü olduğu dönemlerdeki derbilerde bile kimlik değiştiriyor adeta. Aziz Yıldırım'ın Aykut hocaya güvenimiz tam sözüne rağmen , maç kaybedilirse taraftarlarda homurdanmaların başlayacağını düşünüyorum. Beşiktaş'ın avantajı ise lige ve Avrupa kupalarına iyi başlanmasından dolayı , maçın skoru ne olursa olsun camiada sendelemelerin yaşanmayacak olması.

Hiç yorum yok: