15 Eylül 2010 Çarşamba

Bursaspor 0-4 Valencia

 

Dün büyük bir hevesle bekledim Bursaspor maçını. Arkadaşlarla toplanıp keyifli bir akşam geçirmek en büyük beklentimdi. Maç öncesi klasik futbol muhabbeti ; herkes çok bilir ya futbolu. Yaptığımız skor tahminlerinde ne yalan söyleyeyim kimse böyle bir skor beklemiyordu.


Bir kez daha gördüm ki , Avrupa arenasında oynamak , ligimizde oynamaya hiç mi hiç benzemiyor. Bursaspor , taraftarlarının maç boyu verdiği büyük desteğe rağmen , bir türlü istediği ritmi tutturamadı. Herkes o kadar heyecanlıydı ki , topu ayaklarından en çabuk şekilde ayağından çıkarmaya çalışıyordu. Hal böyle olunca , Valencia gibi Avrupa tecrübesi olan bir takım, her ne kadar yıldızlarını satmış olsa da , orta sahada üstünlüğünü kabul ettirdi. Nunez , Insua ve Ozan İpek'in ileri uçta topu tutamaması da , rakibin ekmeğine yağ sürdü. Hızlı ve organize ataklara bir de usta ayaklar eklenince sonuç kaçınılmaz oldu. Valencia bu abi , sonuçta İspanyol takımı. Dün gözüme ilk çarpan isim Tino Costa oldu. Attığı gol ,  kullandığı duran toplarla Bursaspor'u yıkan isim oldu. Tabi tecrübesizlikten sonra...

Sonuçta paniğe gerek yok , hiçbir şey bitmiş değil. Dünkü Man Utd.-Glasgow Rangers maçını izledikten sonra , bu grupta her an herşeyin mümkün olabileceğini gördüm. Daha dikkatli , daha sakin ve gününde olan bir Bursaspor gruptaki her takımdan puan alabilecek kapasitede.   

Hiç yorum yok: