3 Eylül 2010 Cuma

Ballon d'OR


Geçen gün İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen UEFA Antrenörlük Forumu'nda önde gelen antrenörlerin Ballon D'or yani Altın Top ödülü hakkındaki tahminlerini dinleme fırsatı buldum. Sir Alex Ferguson , Jose Mourinho ve Pep Guardiola bunların başında gelenlerden doğal olarak.

Sir Alex Ferguson'la başlayalım yaşına hürmeten. Kendisi Inter'in bu sezonki başarısında golleriyle büyük pay sahibi olan Arjantinli Diego Milito'yu uygun görmüş. Ligin son haftasında attığı golle şampiyonluğun kazanılmasının yanı sıra Şampiyonlar Ligi finalinde attığı gollerle bu ödülü sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum diye de kararının nedenini anlatan bir açıklama yaptı.

Pep Guardiola ise daha politik bir cevap verip , ödülü hak edenin kazanacağını ve kesin birşey söylemenin yanlış olduğunu söylemesine rağmen , kendi takımından bir oyuncunun bu ödülü almasının kendisini mutlu edeceğini belirtti ( istemem yan cebime koy misali ) Bu olasılık zaten Xavi , Messi ve Inıesta üçlemesinde pek de uzak gözükmese de Aralık ayını beklemekte fayda var.

En içtenini sona sakladım. Jose Mourinho yine kendi tarzından vazgeçmedi ve sorulan soruya çok açık ve net cevap verdi. Ödülün Inter'den eski öğrencisi olan Hollandalı Wesley Sneijder'in kazanması gerektiğini söyledi. Inıesta'ya sadece Dünya Kupası Finali'nde ortaya koyduğu oyunla ödülün verilmesinin yanlış olcağını da üstüne basa basa belirtmekten de kaçınmadı.

Hiç yorum yok: