31 Ağustos 2010 Salı

Süper Lig Panorama



Spor Toto Süper Lig ' de 3.hafta geride kalırken puan kaybetmeyen tek takım Bursaspor oldu.Beşiktaş,Fenerbahçe ve Galatasaray 'ın da 3 puanı hanesine yazdırdığı  haftada Trabzonspor rakibi Medical Park Antalya ile yaptığı maçtan golsüz beraberlikle ayrılınca zirvede geçen sezonun şampiyonu Bursaspor yanlız kaldı.Spor Toto Süper Lig 'de puanla tanışamayan tek takım ise Manisaspor.

Beşiktaş
süper ligin yeni ekibi Karabükspor 'u deplasmanda 4-1 yenerken Queresma gollerine devam ediyor.Oynadığı futbolla rakiplerin korkulu rüyası haline gelen portekizli yıldız ,rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor.Beşiktaş 'da ayrıca bir başka sevindirici gelişme ise Mert Nobre 'den geldi.Uzun bir süredir gol orucundaki yıldız attığı 2 golle takımın galibiyetinde önemli rol oynadı.

Fenerbaçe ise seyircisiz oynadığı maçta rakibi Manisaspor 'u 4-2 yle geçerken ,skordan çok  genç Okan konuşuldu.Semih 'ten sonra alt yapıdan futbolcu yetiştiremeyen Fenerbahçe 'de 18 lik Okan yaptığı 2 asistle sessiz geceye damgasını vurdu.Fenerbahçe 'nin yeni transferi Mamadou Niang ise süper ligdeki ilk gollerini Manisaspor karşısında atarken , bitirici vuruşlardaki kalitesini bizlere gösterdi. Diğer goller Alex ve Lugano' dan gelirken Manisaspor 'un gollerini Isaac ve Simpson kaydetti.

Galatasaray üst üste aldığı 2 yenilgiden sonra bir bakıma tamam ya da devam maçına çıktı.Rakip Eskişehirspor 'du.İlginç gollerin atıldığı karşılaşmayı sarı kırmızılı takım 3-1 kazanırken goller Baros, Volkan Yaman (kk) ve Servet 'den geldi.Eskişehirspor 'un tek golü ise 37.dk da Vucko 'dan geldi.Bu sonuçla sarı kırmızılı takım süper ligdeki ilk puanlarını alırken bir bakıma rahat bir nefes almış oldu.

Trabzonspor ise rakibi Medical Park Antalya ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrılırken maça stadın elektriklerinin kesilmesi damga vurdu.37 dk duran karşılaşmada birçok pozisyona girilirken her iki taraf da kalecileri geçemedi.Şenol Güneş hafta içi oynanan Liverpool karşılaşması öncesi Toulouse takımıyla transfer görüşmesi yaptığı gerekçesiyle kadro dışı bıraktığı Umut Bulut 'a ilk onbirde görev verirken ,Medical Park Antalyaspor sahaya 3.kaleci Sammy Ndjock ile çıktı.

SPOR TOTO SÜPER LİG' DE TOPLU SONUÇLAR :Ankaragücü 1-1 Kayseri
Gaziantep 2-2 Konya
İstanbul BB 3-1 Kasımpaşa
Sivasspor 0-2 Bursaspor
Bucaspor 3-1 Gençlerbirliği
Karabükspor 1-4 Beşiktaş
Fenerbahçe 4-2 Manisaspor
Eskişehirspor 1-3 Galatasaray
Antalyaspor 0-0 Trabzonspor

Galatsaray'da Transfer Harekatı


Galatasaray uzun sürelli görüşmelerden sonra yeni transferlerine kavuştu ve alınan sonuçlardan ötürü tepkili olan taraftarlarının yüzünü güldürmeyi başardı.                                                                                 Diego'nun Wolfsburg'a transferinden sonra Misimoviç ismi iyice netleşmişti ama Schalke'nin de devrede olmasından dolayı kafalarda hala bir soru işareti vardı. Ancak Wolfsburg hem rakibinin elini güçlendirmemek hem de daha iyi kazanç sağlamak için Galatasaray'ın teklifine evet dedi. Dün gece İstanbul'a gelen Zvjezdan Misimoviç  zamanında Yugoslavya 18 yaş altı milli takımında Vidic ve Lazovic gibi isimlerle forma giymiş ama Bosna Hersek milli takımını tercih etmişti. Kariyerinin büyük bölümünü Almanya liginde geçiren Boşnak futbolcu ; futbol zekası , gol pasları ve etkili duran toplarıyla Wolfsburg'un şampiyonluğunda da büyük rol oynamıştı. Şimdi ise Galatasaray'da neler yapabileceği ve 4-3-3 ten vazgeçmeyen Riijkard'ın onu nerde ve nasıl kullanacağı merakla bekleniyor.


Bu transferin netleşmesinden sonra bir isim daha İstanbul'a ayak bastı. Son zamanlarda formunda büyük düşüş gösteren ve Lviv maçında son dakikada rakibin önüne bıraktığı topla, turu Ukrayna temsilcisine adeta hediye eden Hakan Balta'nın bölgesine Liverpool'dan 21 yaşındaki Emiliano Insua 1 yıllığına kiralandı. Arjantinli futbolcu Merseyside ekibine Boca Juniors'tan gelmiş ve Benitez döneminde hocanın gözüne girip 40 maçta forma giyip 1 de gol atmıştı. Bu sezon ise takımda şu ana kadar forma giymeyen tangocu , uyum sorunu yaşamazsa Galatasaray'a çok verimli olacaktır.

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Dünyadan Spor

  • Cumartesi günü görkemli bir açılış töreniyle başlayan FIBA 2010 Dünya Şampiyonasında Millilerimiz Fildişi Sahilleri galibiyetinden sonra , Rusya'yı da mağlup etmeyi başardı. Maç kıran kırana başlarken takım savunmasını daha iyi yaparak maçın kontrolünü elimize geçirdik. Ev sahibi olmanın da avantajını kullanarak 2'de 2 yaptık ve komşunun gözünü korkuttuk. Diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı
          Çin - Fildişi : 83-73
          Litvanya - Kanada : 70-68
          Ürdün - Angola : 65-79
          Slovenya - A.B.D : 77-99
          Porto Riko - Yunanistan : 80-83
          Sırbistan - Almanya : 81-82
          Hırvatistan - İran : 75-54
          İspanya - Yeni Zelanda : 101-84
          Arjantin - Avustralya : 74-72
          Brezilya - Tunus : 80-65
  • Formula 1 Belçika Grand Prix'inde zafer McLaren pilotu Lewis Hamilton'ın oldu. Yağışın hızını arttırmasıyla daha da heyecanlı geçen yarışın 2.turunda Alonso , Barrichello'yla çarpışarak yarış dışı kaldı. Yarıın bitimine 10 tur kala Hamilton aracının kontrolünü kaybetmesine rağmen çabuk toparladı ve liderliğini sürdürerek zafere ulaştı. Bu sonuçla McLaren pilotu , sıralamada 182 puana ulaşarak Mark Webber' in önünde ilk sırayı aldı. Bitime 6 yarış kala markalar mücadelesinde de klasman kıyasıya bir hal aldı. Belçika'dan 18 puanla dönen Red Bull 330 puanla liderliğini sürdürürken , McLaren'de puanını 329 yaptı. 3.sıradaki Ferrari'nin ise 250 puanı bulunuyor.
  • Moto GP'de sezonun 11.yarışı olan Indianapolis'te Ben Spies çaylak sezonu olmasına rağmen yarışa pole pozisyonunda başladı. İlk 7 turda liderliğini koruyan genç pilot , 8.turda liderliği Honda'nın İspanyol pilotu Dani Pedrosa'ya kaptırdı. 8.turda aldığı liderliği elinden bırakmayan İspanyol pilot bu sezonki 3.birinciliğini kazanmış oldu. Klasman lideri Jorge Lorenzo ise bu senenin en kötü derecesini yaparak 3.olmasına rağmen 68 puan farkla ilk sıradaki yerini korudu.
  • Voleybol Dünya Grand Prix 'sinde Amerika Birleşik Devletleri şampiyon oldu.Final maçında Japonya 'yı 3-0 mağlup eden ABD bu şampiyonada 3.kez mutlu sona ulaştı.İlk sette zorlansa da 26-24 kazanmasını bilen güçlü ABD 2.seti de 25-20 kazandı. Son sette iste 2.teknik moladan sonra farkı açan ABD karşısında Japonya direnmeye çalışsa da bu setide 25-23 maçı da 3-0 kazanan ABD 3.kez Dünya Grand Prix şampiyonu oldu.
     

Real Yanlış Yolda Gidiyor

Zaman ,futbol piyasasında bulunmayan tek şeydir.Real ; ilerlemek, Barca'nın seviyesine ulaşmak için kazanmak zorunda olduğu maçlarda garip puan kayıpları yapmaya devam ediyor.Yeni transferlerden Canales ,Carvalho ve Di Maria' lı Real ,Mallorca karşısında sayısız fırsattan yararlanamazken kaleci Aouate yıldızlaştı.Mesut ,Khedira ve Benzema'da Real 'in gol sorununu çözemedi.Türk asıllı futbolcu Mesut Özil 90.dakikada girdiği mutlak gol pozisyonunda yararlanamadı.Mourinho da İspanya Ligi 'nin sanıldığı kadar kolay olmadığını daha ilk maçtan anlamıştır sanırım...

Barca Kaldığı Yerden
Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Barca bu yıla damgasını vuracağa benziyor.Racing deplasmanında 3 puanı 3 golle alan katalan ekibinde yeni transfer David Villa takımının son golünü kaydederken oynadığı futbolla göz doldurdu.Diğer goller Arjantinli yıldız Messi ve Inıesta 'dan geldi.Racing ise Tchite' yle penaltı atışından yararlanamadı.Barca makine gibi işleyen oyun yapısıyla bu yıl da İspanya Ligi 'nin favorisi.Tek rakibi olarak Real ise daha tam anlamıyla takım görüntüsünden uzakta bir yapı sergiliyor.Bakalım taktik ustası  Mourinho ' gözleri kapalı oynuyorlar ' dediği Barca 'yı durdurabilecek mi hep birlikte seyredip göreceğiz.

                          

29 Ağustos 2010 Pazar

Ibrahimovic'te Mutlu Son



Milan İbo'suna kavuştu. Galliani , Ibrahimovic'in artık Milan'lı olduğunu , anlaşmanın ise 24 milyon euro olduğunu belirtti. İsveçli forvet artık Milan forması için ter dökecek. Ibrahimovic ise yaptığı açıklamada Milan'a geldiği için memnun olduğunu, dünyanın en iyi kulüplerinden birine geldiğini , Ronaldinho ve Pato'yla çok iyi bir üçlü olup Milan taraftarlarını mutlu etmek istediğini belirtti.

Transfer sezonunun bitmesine sayılı günler kala Avrupa'daki takımlar da transfere hız verdi. Liverpool orta sahasını Porto'dan Raul Meireles ile güçlendirirken , Sevilla Barcelona'nın Uruguaylı yıldızı Caceres'i kiralık olarak renklerine bağladı. Trezeguet'nin de Hercules ile anlaşmasıyla haftalardır yılan hikayesine dönen Hercules Guiza flörtü sona erdi...

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Anket


Kırmızı Şeytanların Asi Çocuğu


                 Maradona good , Pele better , George Best

Hafta Sonu Maç Keyfi


28 Ağustos Cumartesi

14.45 Blackburn – Arsenal (SPORMAX)

16.00 Orduspor – Giresunspor (TRT HABER)

16.30 Schalke – Hannover (TRT 3)

17.00 Chelsea – Stoke City (SPORMAX)

19.30 Manchester United – West Ham (SPORMAX)

20.00 İstanbul Belediye – Kasımpaşa (DIGI)

21.00 Gaziantep Belediye – Denizlispor (TRT 3)

21.00 Malaga – Valencia (NTVSPOR)

21.00 Sivasspor – Bursaspor (LİG TV)

22.00 Bucaspor – Gençlerbirliği (DIGI)

22.00 Caen – Brest (KANAL A)

29 Ağustos Pazar

16.30 Bayer Leverkusen – Mönchengladbach (TRT 3)

17.00 Liverpool – West Bromwich (SPORMAX)

18.30 Stuttgart – Borussia Dortmund (TRT 3)

20.00 Fenerbahçe – Manisaspor (LİG TV)

20.00 Kardemir Karabük – Beşiktaş (DIGI)

20.00 Racing – Barcelona (NTVSPOR)

21.00 Çaykur Rize – Karşıyaka (TRT 1)

22.00 Bordeaux – Marseille (KANAL A)

22.00 Eskişehirspor – Galatasaray (LİG TV)

22.00 Mallorca – Real Madrid (NTVSPOR)

30 Ağustos Pazartesi

21.00 Antalyaspor – Trabzonspor (LİG TV)

Nereden Nereye...


Avrupa 'daki temsilcilerimiz Fenerbahçe ,Galatasaray ve Trabzonspor rakipleriyle yaptıkları maçlarda aldıkları başarısız sonuçlarla UEFA Avrupa Ligi 'ne veda etti. Beşiktaş ise 2 maçta da rahat kazanarak gruplara kalmayı başardı.

Fenerbahçe kendisine göre zayıf bir takım olan Yunan Paok 'a elenirken ,Galatasaray Ukrayna temsilcisi Karpaty Lviv karşısında tel tel döküldü.Bu iki büyük klubümüzün Avrupa arenasından bu kadar erken elenmesi türk futbolunda bir şeylerin yanlış gittiğini gösteriyor.Ekiplerimiz oynadıkları ruhsuz ,kopuk ve konsantrasyondan eser kalmamış futbollarıyla taraftarlarına saç baş yoldurdu.Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimi eminim ki Avrupa arenasında şampiyonluk hedefiyle yola çıktı.Değerlerinin yarısı bile etmeyen takımlara elenerek büyük hayal kırıklığı yarattılar.Trabzonspor ise ünlü ingiliz ekiplerinden Liverpool ile başa baş mücadele etmesine rağmen elenmekten kurtulamadı.Ama mücadeleci futbolu ile diğer iki ekibimize oranla çok daha hazır bir görüntü çizdi.Beşiktaş da Finlandiya ekiplerinden Helsinki önünde iki maçta da aldığı rahat galibiyetlerle Avrupa Ligi 'nde yola devam eden tek türk takımı oldu.

Şimdi siz sevgili futbolseverlere soruyorum.Türk futbolu nereye gidiyor.Bizim için çok önemli bir sene olan 2010-2011 sezonunda Avrupa Kupalarında yola iki türk takımıyla devam edeceğiz.Avrupa sıralamasında 9.sıraya yükselen Türkiye için takımlarımızın başarılı olup çıtayı yükseltmesi gerekirken ,kendilerini büyük takım diye tabir eden takımlarımız ilk engelde sınıfta kalarak hayal kırıklığı yarattılar.Artık tek dileğimiz Beşiktaş ve Bursaspor 'un başarılı olup bizleri gururlandırması...

26 Ağustos 2010 Perşembe

Galatasaray ' da transfer çıkmazı


Haldun Üstünel 'in istifasıyla beraber camiada başlayan huzursuzluk ,transferlerin gecikmesi ve yeni gelen oyuncuların taraftarların beklentisini karşılayamaması nedeniyle had safhaya ulaştı.Keita ve Mehmet Topal gibi taraftarın sevgilisi haline gelmiş isimlerin yerine gelen Loric Cana ve Juan Pablo Pino , giden oyuncuları fazlasıyla aratıyor.Aurelio'nun Beşiktaş 'a transferiyle birlikte orta sahası zayıflayan Real Betis takımı da kesinlikle Emana 'yı bırakmak istemiyor.Emana her ne kadar Galatasaray 'da forma giymek istediğini söylese de bu transfer şimdilik rafa kalkmış gibi gözüküyor.

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Maç Yayınları

25 Ağustos Çarşamba
21:45 Tottenham - Young Boys ( Futbol Smart )

26 Ağustos Perşembe
19:45  HJK Helsinki - Beşiktaş ( Futbol Smart )
20:30  Trabzonspor - Liverpool ( Loca )
21:45  Karpaty - Galatasaray ( Futbol Smart )
21:45  Fenerbahçe - PAOK ( Euro Futbol )

Mourinho kupa koleksiyonuna başladı...


Jose Mourinho geçen sezon Barça'yı Şampiyonlar Ligi'nin dışına ittiği gün Real Madrid teknik patronluğu için en uygun isim olduğunu göstermişti. Sert demeçleri ve ukala tavırlarıyla medyanın hep dikkatle takip ettiği Portekizli bu sezon Real'i istediği başarıya ulaştırabilecek mi ; bekleyip görmek lazım. Kadrosunu Mesut Özil , Angel Di Maria , Canales , Pedro Leon , Sami Khedira ve her yere yanında götürdüğü Ricardo Carvalho'yla güçlendiren Jose Mourinho yeni takımıyla ilk kupasını kaldırdı. Kulübün eski futbolcularından ve başkanlarından olan Santiago Bernabeu adına düzenlenen kupayı Uruguay'ın Penarol takımını yenerek 21.kez müzelerine götürdüler. Türk kökenli Mesut'un yerini 47.dakikada bir başka yeni transfer Pedro Leon'a bıraktığı karşılaşmada gol perdesini Arjantinli Di Maria şık bir golle açarken, R.Van Der Vaart'ın penaltısı skoru belirledi (2-0)

24 Ağustos 2010 Salı

Aurelio ,Robinho' nun yerini tutar mı ?


Mehmet Aurelio' nun transferi takım için yerinde bir transfer gibi gözükse de Beşiktaş taraftarını tatmin edebilecek mi merak konusu... Robinho'nun isminin bir yalanlanıp bir doğrulandığı Beşiktaş camiasında medya ve taraftar da bekleyiş içerisinde. Bunun yanı sıra Schuster'in Bobo ve Nobre'den farklı özelliklere sahip bir golcü düşünüyoruz demecinden sonra bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesi geliyor insanın...
Robinho sadece Beşiktaşlıların değil tüm Türkiye'nin merakla beklediği bir transfer. Gelişi ligimizi kalite açısından bir üst seviyeye çıkarıcak olsa da , daha önce gelen ve adapte olamamış Frank Ribery , Ariel Ortega , Elano Blumer , Nicolas Anelka gibi isimler aklımıza gelince kafamızda bir soru işareti oluşuyor.Ama şayet gelir de tam anlamıyla adapte olursa tüm takımların korkusu olmaya aday bir futbolcu Robinho.Beşiktaş taraftarlarının yeni sevgilisi olucak mı yakında hep beraber göreceğiz.